Türk medyası, Ukraynalılara kıyasla Suriyelilerin vatanseverliğini sorguluyor

Türk medyası, Ukraynalılara kıyasla Suriyelilerin vatanseverliğini sorguluyor
Son günlerde sosyal paylaşım siteleri, Suriyeli mültecileri korkaklıkla suçlayan ve Suriye'de kalıp savaşmak yerine Suriye'den başka ülkelere kaçmayı tercih ettiklerine dair binlerce tweet ve hashtag ile doldu taştı. Öte yandan, herkes Ukrayna halkını topraklarını savunmaya ve ayrılmamaya karar veren bir kahraman olarak nitelendirdi.

haksız karşılaştırma

Bazı Suriyeliler karşıtı Türk gazeteleri ve medya siteleri, Rus işgaline karşı savaşmak için orduda savaşan kadınlar da dahil olmak üzere Ukrayna vatandaşları ile Türkiye'ye gelen Suriyeli mülteciler arasında haksız bir karşılaştırma yaptı.

Bu gazeteler, sadece yanıltma, ırkçılık ve rencide etme amaçlı haberlerde, Suriyelilerin Türkiye'de lüks bir hayat yaşadıklarını, herhangi bir bilgiye ve rakamlara dayanmadan ülkelerini savunma görevinden vazgeçtiklerini iddia ettiler.

"Yeni Çağ" gazetesi "Suriyeliler kaçarken Ukraynalılar savaş alanında" başlıklı bir makale yayınlarken, "Haber Ay" sitesi ise "Suriye’nin erkekleri savaştan kaçarken, Ukrayna’nın kadınları topraklarını savunuyor" başlıklı bir makalesinde Türk vatandaşları ile Suriyeli mülteciler arasında nefreti yaymak ve Suriyelileri korkaklıkla damgalamak amacıyla yayımladı.

Kara siteler, hem Suriye'deki hem de Ukrayna'daki durumun eski fotoğraflarına atıfta bulundu, ancak bu mümkün değil, çünkü Ukrayna bir dış güç tarafından işgal ediliyor ve dünyanın tüm ülkelerinden destek alırken, Suriye halkı dünyanın tüm ülkeleri karşısında tek başına duruyor. neyse.. "Ukraynalılar Türkiye'ye gelse suriler mi gitse?" Masum bir soru değil bu. Çünkü soruyu soran, aslında zihinleri Suriye düşmanlığına ayarlayıp, milliyetçi oylara talebini göstermiş oluyor.

Ancak bu çevrelerin öne sürdüğü söylem Türk toplumundan da kabul edilebilir ve ılımlı seslerle karşı karşıya kalmış, bu sesler ırkçılığa doymuş olduğunu ve Arap değillerse göçmenlerin geri kalanıyla hiçbir sorunlarının olmadığını ortaya koydu!

Esad sistematik bir katildir

Suriye'de Esad rejimi kimyasal silahlar da dahil olmak üzere her türlü silahla halkla savaştı ve Ukrayna ile karşılaştırmak yanlış çünkü Suriye'de insanları öldüren rejimin başı, Ukrayna'da ise başkanı yabancı işgaline karşı Ukrayna halkının yanında yer aldı. Ayrıca.. Dünyanın bizi terk ettiğini de unutmayalım! Dünyanın birkaç gün içinde Ukrayna'ya sağladığı gibi Suriye'de insanlar uçaksavar silahları alamadılar.

Mülteci sayıları ise daha az..! aah Nasıl ya? bir göz atalım mı?

 Birleşmiş Milletler'in sadece 3 gün içinde 150.000'den fazla Ukraynalı mültecinin komşu ülkelere girişini kaydederken, Avrupa Birliği İçişleri Komiseri bugüne kadar 1.3 milyon Ukraynalı mültecinin Rus bombalamasından kaçmak için Avrupa Birliği'ne girdiğini açıklarken, Suriyeden Türkiye'ye devrimin ilk yılında sadece 15.000 Suriyeli mülteci geldi, 2013'e kadar sayıları 200.000'i geçmedi.

Birleşmiş Milletler geri dönmeye karşı uyardı

Sayıları 3 milyon 700 bin civarında olan Suriyeliler, tarihte görülmemiş bir soykırımda evleri ve şehirleri tamamen yok edildiğinde Türkiye'ye başvurdular.Birçok istatistikte Suriye'ye dönmek ve Türkiye'de kalmak istemediklerini, ancak Suriye'ye dönmek istediklerini açıkladılar. Esad rejiminin ve müttefiklerinin suçluluğu korkusu, özellikle Ruslar, onlara fazla seçenek bırakmıyor.

Benzer şekilde, Birleşmiş Milletler ve birçok uluslararası ve insani kuruluş, Suriye'ye geri dönüşün şu anda mülteciler için büyük bir tehlike oluşturduğu konusunda uyardı ve uzun bir raporda öldürülen, hapsedilen, işkence gören ve tecavüze uğrayan düzinelerce aile ve geri dönen mülteci vakasını belgeledi. Bunu, bu gazetelerin ve medya sitelerinin mültecilerin anavatanlarına döndüklerinde nelerle karşılaşacaklarından bahsederken dikkat etmedikleri bir şey.

Suriyeli kadınların devrimdeki rolü

Ukraynalı kadınların ülkelerini savunmak için savaşa katılımı konusuna gelince, bu gazeteler ve web siteleri, Ukrayna ordusundaki kadınların oranı yüzde 17'yi geçmesine rağmen, silah taşıyan kadınların sıradan vatandaş olduğunu kasten öne sürdüler. Alınanlar düzenli orduda çalışan kadın savaşçılardır ve hepsi gönüllü değildir.

İster Esad rejimine karşı halk gösterileri sırasında, isterse de devrimin militarizasyon aşamasına geçişi sırasında olsun, Suriyeli kadınların çok sayıda Suriyeli kadının namus ve ailelerini savunmak için gönüllü olarak savaştığı devrimin ilk saflarında yer aldığını bilerek ve birçoğu kurtarmada çalıştı, yaralılara ve muhtaçlara yardım ettiler. 

التعليقات (0)

    0

    الأكثر قراءة

    💡 أهم المواضيع

    ✨ أهم التصنيفات