Esed rejiminin Tadamon Katliamı kurbanlarının kimlik tespitinden sonra: bir Türkmen iki oğluyla birlikte öldürülüp çukura atıldı

Esed rejiminin Tadamon Katliamı kurbanlarının kimlik tespitinden sonra: bir Türkmen iki oğluyla birlikte öldürülüp çukura atıldı

Yerel gazete Zaman Al-Wasl haberina göre, Esad rejiminin 2013'te gerçekleştirdiği Şam Tadamon mahalle katliamında hayatını kaybeden bir Türkmen ailesinin üç kurbanını ortaya çıkardı.

Kaynakların aktardığına göre, sızdırılan videoda "Türkmen azınlık"tan üç akrabası, 1950 doğumlu babası (Shaman al-Daher) ve iki oğlu (Ömer 1981) ve (Mutlaq 1980) yer aldı. Esad milislerinden bir subay tarafından kurşuna dizilerek idam edildiler.

Hayatından endişe edildiği için adı açıklanmayan kaynak, baba ve çocuklarının Kuneitra Valiliği'nden geldiğini ve Tadamon mahallesindeki Türkmen mahallesinde ikamet ettiklerini ve plastik toplama işiyle uğraştıklarını anlattı, "Nisan 2013'te Esad asekerleri eve gelip, baba ve 2 çocuğunu bilinmeyen bir yere götürdüler" dedi.

Kaynak, "Beşar Esad'ın milis güçleri Türkmen ailesini vurdu, çukura attı ve sonra ateşe verdi" dedi.

Tadamon Katliamı

Suriye'de 2013'te başkent Şam'ın güneyindeki Tadamon Mahallesi'nde en az 41 sivili öldürdüğü ortaya çıktığı kayıtlar büyük tepki oluşturdu.

Suriye'de sivillere yönelik hak ihlallerini belgeleyen Suriye İnsan Hakları Ağının Müdürü Fadl Abdülgani, "Rejimi bitirecek siyasi sürecin hızlanması gerekiyor. Suriye'de sivilleri katliamlardan koruyan ve katilleri yargılayan demokratik bir yapının oluşması lazım." dedi.

En az 41 ceset var

Suriye'de sivillere yönelik hak ihlallerini belgeleyen SNHR'nin Müdürü Abdülgani, Suriye'de 2013'te başkent Şam'ın güneyindeki Tadamon Mahallesi'nde en az 41 sivilin Esed rejimi unsurlarınca toplu olarak infaz edilmesine dair paylaşılan görüntülerin önemi ve bu katliama yönelik başlattıkları çalışma hakkında değerlendirmede bulundu.

'Kurbanların kimlik tespit çalışması başlattık'

Tadamon Katliamına dair belgeleme çalışması yürüttüklerini aktaran Abdülgani, şunları kaydetti:

"Kurbanların kimlik bilgilerini tespit etmek için çalışma başlattık. İlk olarak arşivimizden katliamın yaşandığı tarihlerdeki ölüm ve tutukluların kayıtlarına bakacağız. Benzer yüzleri karşılaştıracağız. Ailelerle iletişime geçeceğiz. Belki de rejim hapishanelerinde tutulan ve akıbetleri hakkında bilgi alınmayanlardan bazıları bu katliamda öldü."

التعليقات (0)

    0

    الأكثر قراءة

    💡 أهم المواضيع

    ✨ أهم التصنيفات